Jak dodawać/usuwać uprawnienia użytkowników na poziomie Organizacji

Zmodyfikowano dnia Wed, 03 Jul 2024 o 11:25 AM

Możliwość dodawania i zarządzania uprawnieniami użytkowników jest zarezerwowana tylko dla osób, którym przypisano takie funkcje.

Ważne: Uprawnienia użytkowników są ściśle przypisane do ról. Uprawnienia są przyznawane przez dodanie lub edycję "Roli", a nie "Użytkownika" (jak to było wcześniej).

Uprawnień nie można zmieniać ani dodawać w momencie dodawania poszczególnych użytkowników- przypisujemy im wtedy rolę, która ma już ściśle określone uprawnienia.


Jeśli jesteś użytkownikiem z funkcjami Menedżera sieci: 


1. Otwórz: "Zarządzanie" - kliknij symbol koła zębatego w lewym dolnym rogu ekranu



2. Wybierz "Role"



3. Możesz dodać nową rolę, klikając ikonę "+" lub klikając na trzy kropki:  "Edytować", "Usunąć" i sprawdzić "Historię"  istniejącej roli



Podczas dodawania roli z poziomu Organizacji użytkownik decyduje, czy jest to rola na poziomie Organizacji czy ośrodka. Role utworzone na tym poziomie dedykowane dla ośrodka, będą widoczne zarówno w ośrodku, jak i Organizacji.



Dodaj lub usuń wybrane uprawnienia poprzez zaznaczenie ich lub odznaczenie.



Uwaga: Jeśli edytujesz wcześniej dodaną rolę, wprowadzone zmiany będą dotyczyły wszystkich użytkowników w tej roli.



Uprawnienia użytkowników są ściśle przypisane do ról.

Tak więc każdy użytkownik przypisany do roli, np. lekarz, będzie miał takie same uprawnienia.


Role można jednak dowolnie kształtować zarówno poprzez dodanie roli, która będzie przypisana tylko do określonej funkcji / osoby, jak i poprzez edycję uprawnień określonej roli.


Wybierz: "Zapisz"




Czy ten artykuł był pomocny?

To wspaniale!

Dziękujemy za opinię

Przepraszamy, że nie udało nam się pomóc!

Dziękujemy za opinię

Daj nam znać, jak możemy ulepszyć ten artykuł!

Wybierz co najmniej jeden powód
Wymagana weryfikacja captcha.

Wysłano opinię

Doceniamy Twój wysiłek i postaramy się naprawić artykuł